Sananen meistäkin

kirsijakoirat.jpg

                               oinakka9.jpg    

    

Snow Team's kennelin koirien takana olemme me; Kirsi ja Pentti Auvinen. Asumme Västinniemessä, Koillis-Savossa. 
Kirsillä on kokemusta koirista jo pienestä pitäen, mutta ensimmäinenoma koira tuli Kirsille 1991 vuoden alussa, kermanvärinen suomenlapinkoirauros Leo (Leoleijon), jonka kanssa harrastettiinpaljon mm. agilitya, raunioita, henkilöhakua, tokoa ja näyttelyitä.
Kirsi on toiminut erilaisten koiraseurojen järjestöaktiivina sekä Suomen Kennelliitön pätevöitynä kehätoimitsijana vuodesta 1993.

Suomenlapinkoira rotuna miellytti luonteensa, monipuolisuutensa ja terveytensä tähden, joten taloon tuli vuotta myöhemmin toinen suomenlapinkoira, tällä kertaa musta uros Doni (Donguiote), joka oli Leon velipuoli samalta kasvattajalta. Donin menehdyttyä äkillisesti vuonna 1997, sydänsuruja paikkaamaan saapui
ruotsinlapinkoira Miska ( Little Honey's Babybear), joka vei sydämeni täysin, ollen elämäni koira ja suuri persoonallisuus. Valitettavasti yhteinen taipaleemme jäi aivan liian lyhyeksi Miskan menehdyttyä sydänkohtaukseen 2003. Meni melkein kymmenen vuotta ennenkuin hankimme jälleen ruotsinlapinkoiran Äsan Ruotsista pitkällisten eri sukulinjojen tutkimisen jälkeen, halusimme mahdollisimman terveen ja pitkä-ikäisen koiran.
 
Pentille ensimmäinen oma koira tuli vuonna 1998, amstaffi Tara (Andalucia), jonka kanssa Pena harrasti aktiivisesti tokoa, agilitya, raunioita ja näyttelyitä.
Aiemmin Penalla oli kokemusta amstaffin lisäksi myös bullterrieristä.
 
Ensimmäinen yhteinen koira hankittiin maalle muuton yhteydessä jolloin Kirsin pitkäaikainen haave siperianhuskysta toteutui viimein. Meille muutti (tai pikemminkin omaan kotiinsa jäi) siperianhuskynarttu Saimi,joka ihastutti meidät rotuun niin että nyt huskeja on tarhassamme molemmille oma valjakollinen  ;) Huskiemme kanssa olemme aktiivisesti käyneet näyttelyissä sekä käyttökokeissa, muutama kisakin jo alla. 
 
Olemme kasvattaneet yhden pentueen suomenlapinkoiria, 12 pentuetta siperianhuskeja sekä kaksi pentuetta ruotsinlapinkoiria.  Suomenlapinkoiran pentuja ei enää Snow Team'sissä synny. 

Jalostukseen käytämme vain terveeksi tarkastettuja, hyväluonteisia ja rodunomaisen ulkomuodon omaavia yksilöitä. Kiinnitämme huomiota myös siperianhuskyjen käyttö-ominaisuuksiin, jotka mielestämme ei tarkoita vain mahdollisimman nopeasti valjaissa juoksevaa koiraa... Jalostukseen käyttämämme koirat  ovat aina olleet ja tulevat olemaan aikuisia yksilöitä, emme näe perusteltua syytä jatkaa sukua alaikäisillä koirilla, jotka vielä kehittyvät henkisesti sekä fyysisestikin. Myös käyttöpuolelta on hyvä katsoa useampi kausi. 
Kasvateistamme löytyy jo useita (siperianhuskyille harvinaisia) muotovalioita sekä hyviä rekikoiria. Ruotsinlapinkoirien kasvatus on myös lähtenyt lupaavasti käyntiin.
Jokainen pentueemme on tarkkaan harkittu. Odotamme pennun ostajalta yhteydenpitoa meihin koko koiran eliniän ajan. Pyrimme tarkkaan valitsemaan minne pennun myymme. Olemmekin saaneet kasvattiemme omistajista ihania ystäviä, sydämellinen kiitos siitä heille :)
 
Mikäli olet kiinnostunut pennuistamme, ota yhteys hyvissä ajoin meihin, sillä haluamme tutustua mahdollisimman hyvin tulevaan kasvattimme omistajaan.
 
Kaikki pentumme myydään mikrosirutettuina, useasti madotettuina, eläinlääkärin todistuksen kera. Pentu saa mukaansa myös Kirsin kirjoittaman runsaan pentuoppaan, säkin syömäänsä kuivamuonaa, lelun jossa tuttuja hajuja sekä kasvattajien tuen ja kannustuksen. Esitämme kasvattejamme mielellämme näyttelyissä ja otamme valjakkoomme rekikoirakokeissa, jos vain omistaja näin toivoo. Lisäksi meillä on ollut ja otamme jatkossakin mahdollisuuksien mukaan kasvattejamme ilmaiseen lomahoitoon kotiimme omistajien lomareissujen ym. ajaksi.
 IMG_9108.JPG                                           
                                                                               Ruotsinlapinkoirapentue ruokailemassa